fredag 8. april 2011

Menigheten langt hjemmefra

Stedet het Isineti og var ganske så øde. Idag går kuene rundt å spiser av gresset, men for ikke så lenge siden var det tørkeperiode og mange masaier sultet og mistet alle sine dyr. En mann som bodde like i nærheten hadde blitt frelst. Han pleide å drikke og lage bråk i dett området. Men etter han ble frelst kom folk for å se denne mannen og hva som var skjedd med ham. De lokale myndighetene satte så pris på det som var skjedd og de bestemte å gi 200 hektar land til disse folkene som hadde møter under et tre. Samson fikk samlet noen midler og de fikk opp en kirke hvor de nå har møter.

Menigheten her er bare noen måneder gammel. Den ble startet i juni i 2010 og de fleste som var på møtet er enda ikke døpt. Men det blir massedåp om 14 dager etter at de har fått litt undervisning. På dette møtet var vi skikkelig langt hjemmefra. Masaidamer med øreflipper som skåler og en mengde smykker og metall i alle farger hengende ned fra ører og andre deler av ansiktet. Alle kledd i røde og fargerike klær. Dette var skikkelige tradisjonelle masaier. 

Menigheten er også en skole nå og en av damene underviser gratis på denne skolen. Vi begynner nå å bli virkelig glad i alle disse blide og hyggelige masaiene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar